• Index
  •  » Rekrutacja
  •  » Podanie o Przynale¿no¶æ Do Spo³eczno¶ci Avernus

#1 30 Dec 09 13:38

Eltharion

Cannonfodder

Punktów :   

Podanie o Przynale¿no¶æ Do Spo³eczno¶ci Avernus

1. Mateusz, 20 wiosen ju¿ minê³o od mego pojawienia siê na tym ¦wiecie (20 lat). Nick na smokach: Eltharion.

2. Zbyt ma³o czasu, aby wszystko to spisaæ oraz zbyt wiele tego, aby wszystko spamiêtaæ, ale postaram siê    nie zasypaæ was strert± nie potrzebnych informacji i wymieniæ te wa¿niejsze dla mnie.
Przede wszystkim fantastyka w szerokim tego s³owa pajêciu. Od czytania ksi±¿ek, po przez odl±danie filmów, granie w mmorpg oraz rpg (nie chodzi tu o gry komputerowe, ale o tym wiêcej w punkcie 3), gry bitewne, kolekcjonerskie gry karciane, tworzenie w³asnych systemów, ¶wiatów, ras, bestii, potworów oraz ró¿norakich histrorii. Wampiry, wilko³aki, nieumarli, twory chaosu...itd. Kolejnym z moich zainteresowañ to muzyka, czyli s³uchanie, ¶ldzenie najnowszych nowinek ze ¶wiata muzycznego, uczestnictwo w koncertach, festiwalach muzycznych oraz gra w zespole i co za tym idzie tworzenie w³asnych utworów. Gatunkiem muzycznym w, którym sie obracam jest generalnie Rock/Metal tak¿e w szerokim tego s³owa pojêciu, jak to ju¿ okre¶li³em przy fantastyce. Nie ograniczam siê do s³uchania kilku wybranych kapel. S³ucham to na co mam aktualnie ochotê wyszukuj±c coraz nowszych zespo³ów, wiêc nie bêdê wymienia³ tutaj konkretnych zespo³ów bo jest ich bardzo du¿o. Nastêpnie sport, ¶ledzenie najnowszych doniesieñ z tej dziedziny. Przy okazji tak¿e uprawiam siatkarstwo, widsurfing i ¿eglarstwo (posiadam papiery instruktora), ³ucznictwo, wiêkszo¶æ z gier zespo³owych, kolarstwo górskie, zjazdowe, urban trial, narciarstwo. S±dzê ¿e i tak nie chce wam siê ju¿ tego czytaæ, wiêc wiêcej przynudzaæ nie bêdê.

3. Do¶wiadczenie z rpg mam generalnie w grach tzw. Fantasy RolePlay, czyli gry wyobra¼ni.  Do systemów z którymi mia³em przyjemno¶æ siê zaznajomiæ i grywaæ w przeci±gu mojej ju¿ 7 letniej przygody z fantastyk± to miêdzy innymi: Warhammer (I i II edycja), Dungeons & Dragons (w skrócie D&D), Monstyr, Arkona, Legenda Piêciu  Krêgów (w skrócie L5K), Fallout (tak Fallout to nie tylko gra komputerowa), Neuroshima, Wied¼min (tak Wied¼min to tak¿e nie tylko gra na PC'ta), 7th Sea, ¦wiat Mroku (WoD World Of Darkness), jest tego trochê i jeszcze móg³bym tak parê sytemów wymieniæ. Aktualnie gram w Warhammer'a II ed. bo na resztê mi czasu nie starcza. Kolejnym moim do¶wiadczeniem w tej materii s± Figurkowe Gry Bitewne oraz to co nasmarowa³em w punkcie 2. A na koñcu oczywi¶cie internetowe mmorpg takie jak Smoki Nightwood, Destination Of Heroes, Vis Arcana, Blood Wars, Plemiona i jeszcze co¶ by siê tam znalaz³o.

4. Pytacie siê mnie czemu akurat wasz klan wybra³em jako ten, z którym sw± prysz³o¶æ chcê zwi±zaæ. No có¿... przedewszystkim to w jakim klimacie zosta³ on stworzony, czyli fantastyka i prowadzenie klimatycznych rozmów, kórych mi na Nightwood'zie bardzo brakuje, aczkolwiek od czasu do czasu mo¿na na SB-ogólnym pokoju znale¼æ kogo¶ kto porozmawia w ten sposób. Kolejna sprawa to czytaj±c opis klanu, spodoba³o mi siê to i¿ nie macie jaki¶ sztywnych zasad okre¶laj±ce funkcjonowanie ka¿dego cz³onka spo³eczno¶ci Averus w konkretny sposób i mówiæ mu co mo¿e, a czego nie mo¿e robiæ. Ja wychodzê z za³o¿nia, ¿e ka¿dy siê uczy na w³asnych b³êdach i jak zrobi co¶ czego nie powinien, to musi byæ przygotowany na karê, wyraziæ skruche i z godno¶ci± oraz honorem j± przyj±æ.

5. S±dzê, ¿e na to pytanie odpowiedzia³em ju¿ w punkcie 4, ale ¿eby nie by³o tu tak pusto to powiem mo¿e co mi sie nie podoba. A mianowicie jedna rzecz...Pustki na forum klanu w wiêkszo¶ci tematów poza oczywi¶cie Karczm±, gdzie powinno siê przesiadywaæ, odpoczywaj±c przy kuflu dobrego piwa lub dzbanie wytwornego wina, prowadz±c konwersacjê, a tam patrzê i czytam prowadzicie sesjê, no ale to jest tylko ma³y szczegó³.

6. Je¿eli sami nie wiecie czego by¶cie odemnie chcieli, to wam na to pytanie nie odpowiem. Lecz po g³êbokim namy¶le móg³bym zaoferowaæ sw± pomoc, na tyle ile pozwoli mi moja wiedza i umiejêtno¶ci. Wzbogacenie spo³eczno¶ci Avernus o kolejnego cz³onka i bratni± duszê oraz wspó³udzia³ w ¿yciu kanu. Godne reprezetowanie ludzi spod znaku piêcio g³owego smoka. Do zaoferowania mam oczywi¶cie wiele wiêcej, ale przkanacie siê tego po pozytywnym rozpatrzeniu mojej kandydatury.

7. Hymm.... Chyba po takim opisie dodatkowe informacje s± zbêdne, lecz jê¿eli kto¶ z cz³nków mia³by jakikolwiek pytania dodatkowe to zapraszam do konwersacji tu na tym forum, na maila: mephistopheles666@tlen.pl, na smokach na PW lub szukajcie mnie na SB hodowli.

8. *...Dzieñ by³ dosyæ pochmurny i ponury. W powietrzu da³o siê wyczuæ jaki¶ niepokój, zamieszanie, które powodowa³o brak jakich kolwiek oznak ¿ycia zwierz±t i innych istot zamieszkuj±cych te tereny. Cisza... mo¿e to cisza przed burz±, a mo¿e taki okres, kto to wie... jedynym sz³yszalnym odg³osem by³ szelest li¶ci na niespokojnych drzewach, które ugina³y siê nieznacznie, pod naporem wiatru. Niebo okala³y szare chmury, pchniête przez ogóln± cyrkulacjê powietrza w atmosferze. Taki stan rzeczy by³ rajem, dla osób zamieszkuj±cych wielkie miasta, metropilie, gdzie ci±g³y ha³as i pogoñ za ¿yciem codziennym, która wprawia³a w zmêczenie i zniechêcenie do wszelakiego dzialania, pragn±cych spokoju i wyciszenia od, tego ca³egie zgie³ku. Spokuj nie trwa³ d³ugo, gdy¿ w pewnym momencie da³o siê s³yszeæ.... /ale co to jest?/ ka¿dy zada³by sobie takie pytanie. Lecz nie ten, którego ma³a chatka znajdowa³a siê w tym tajemniczym i w chwili obecnej nadzwyczaj sopkojnym, lesie. Z domku wynurzy³a siê postaæ wysokiego, aczkolwiek dobrze zbudowanego Elfa (co wielu dziwi do dzi¶, jak Elf mo¿e miêæ tak dobr± budowê cia³a, jak nie Elf) o d³ugich, rozwianych, srebrzysto-szarych (nie ze wzglêdu na wiek) w³osach. Jego oczy jarzy³y sie czerwieni±, do tego stopnia, ¿e zdawa³o siê jakby pulsowa³y lub kr±¿y³a w nich krew. Spojrza³ siê w niebo, gdy¿ us³ysza³ znajomy odg³os. Tak nie myli³ siê to jego ulubienica. Smok o imieniu Calathea pojawi³ siê na niebosk³onie i z gracj± zanurkowa³a, w las i prze¶lizguj±c wyl±dowa³a przed swoim Panem.*
-Witaj moja droga.
*Na przywitanie pog³aska³ j± czule po pysku*
-Jak tam wêdrówka, czy masz to czego szukamy ju¿ od wielu tygodni?
*Smoczyca trzyma³a w ³apie pewn± ro¶linê. Zwan± "Sanguis Draco", czyli "Krew Smoka" jest to ro¶lina, która wyrasta w miejscu narodzin smoka i jest nader rzadko spotykanym elementem flory. Elf uradowany tym faktem rzuci³ siê na szyjê swojej podopiecznej i zaraz polecia³ do domku, aby zabezpieczyæ ten okaz ro¶liny. Po chwili wróci³ do Calathe'i i zapyta³ siê.*
-Czy zaprowadzisz mnie do tego miejsca? Chcia³bym je zobaczyæ i dok³adnie zbadaæ.
*Smok zarycza³ g³o¶no i ustawi³a ³apê w taki sposób, aby Elf móg³ siê wdrapaæ na jej grzbiet. W mgnieniu oka wznie¶li siê w przestworza. Lecieli tak d³u¿szy czas, a dzieñ chyli³ siê ku zachodowi. W ci±gu tego lotu ów Elf mia³ omamy s³uchowe, w kó³ko s³ysza³ dochodz±ce ze wsz±d jedno, jedyne, tajemnicze choæ nie do koñca s³owo. By³o nim s³owo: Avernus. Na podstawie zdobytej przez lata wiedzy wiedzia³, i¿ jest to legendarny smok o piêcu g³owach, który swe oblicze ukaza³ niewielu, ¿yj±cym na tym ¶wiecie. My¶li czarodzieja by³y coraz bardziej zawile i zagmatwane i te ci±g³e pytania. Sk±d? Gdzie? Dlaczego ja? Czym to jest spowodowane? Nie dawa³o mu to spokoju, a im bli¿ej byli u celu tym czê¶ciej s³ysza³ tajemniczy g³os wypowiadaj±cy, nadal to s³owo: Avernus...Avernus....Avernus... Dzieñ chyli³ siê ju¿ ku zachodowi i w koñcu po d³ugiej powietrznej drodze dotarli na miejsce. Zrobili kilka okr±¿eñ wokó³ terenu, rozgl±daj±c siê uwa¿nie z góry czy jest bezpiecznie oraz zapoznaj±c siê z tutejszym ukszta³towaniem terenu, gêsto¶ci± drzew oraz innymi elementami topograficznymi. Przed wyl±dowaniem Elf poleci³ smoczycy...*
-Proszê wyl±duj delikatnie, nie robi±c przy tym zbytniego poruszenia w¶ród przyrody. Dobrze?
*Calathea mruknê³a tylko cicho i spe³ni³a pro¶bê swego opiekuna. Wyl±dowa³a z gracj± i elegancj±, stawiaj±c delikatnie swoje potêrzne ³apy na trawiastym gruncie, w miejscu grze drzewa siê prze¿edza³y. Elf zeskoczy³ z grzbietu bestii, pog³aska³ j± po g³owie, daj±æ jej ulubiony przysmak, który sam wytwarza³ wedle sekretnej, opracowanej przez niego samego receptury. .*
-Teraz mo¿esz sobie odpocz±æ, a ja siê tu troszkê pokrêcê.
*Wyj±æ pergamin wraz z kawa³kiem kredki wêglowej i zacz± szkicowaæ wydl±d tutejszego miejsca. Skoñczywszy wyj±æ koleiny atrybut pi¶mienniczy, notes w skórzanej porawie oraz pióro z flakonikiem atramentu i zacz±³ notowaæ, opisywaæ, przelewaæ na papier swoje my¶li odno¶nie tego miejsca. Kolejnie wyjmuj±c ma³e fiolki zacz±³ zbieraæ: ¼d¼b³a trawy, piasek, natomiast do drewnianego pude³ka schowa³ kawa³ek kory z drzewa, kilka li¶ci i innych elementów do zbadania, które mu mog³yby pomóc w ustaleniu to¿samoci tego miejsca, a mo¿e mawet i smoka, który w³a¶nie to w tych okolicach przyby³ na ten ¶wiat. By³ tak poch³oniêty badaniami, ¿e nie zauwa¿y³ jak zasta³a go ciemna noc. Nie przeszkadza³o mu to w widzeniu, gdy¿ Elfy posiadaj± wrodzon± zdolo¶æ widzenie w ciemno¶ciach przy minimalnym o¶wietleniu, jakie dawa³y mu gwiazdy oraz ksiê¿yc. Po pewnym czasie pracy, zmêczenie dawa³o mu siê we znaki i postanowi³ przysi±¶æ na pobliskim kamieniu. Jak pomy¶la³ tak i zrobi³. Wyj±³ z torby kawa³ek suchej strawy wraz z buk³akiem napitku i zacz±³ siê posiaæ. Podczas chwili odpoczynku spostrzeg³ w trawie jaszczurkê, która zamar³a przed nim w bezruchu, czekaj±c na jego posuniêcie. On natomiast tak samo jak i stworzenie, stoj±ce przed min zamar³, wpatruj±c siê jej w oczy, wzrokiem mówi±cym....no w³a¶nie, nie wiadomo co mia³ oznacza¶ ten jego wzrok. Spojrzenia tego Elfa nie da³o siê nigdy rozszyfrowaæ, tylko i wy³±cznie jego mistrz, ucz±cy go w przesz³o¶ci sztuki magicznej, jak i nie tylko, potrafi³ rozpoznaæ to jego tajemnicze spojrzenie, kr±¿±cej w oczach krwi. On i jaszczurka trwali tak d³u¿sz± chwilê, a¿ czarodziej niepostrzerzenie doby³ z plecaka, przysmak dla swoich smoków i przyklêkaj±c na jednym kolanie, ale nie spószczaj±c wzroku z gada, po³o¿y³ rêkê z karm± na ziemi i czeka³....czeka³ na to co ona zrobi i.... nie myli³ siê jaszczurka postawi³a parê szybkich kroków, a¿ znalaz³a siê na jego rêce chrupi±c strawê, która najwyra¼niej bardzo jej posmakowa³a. Siedzia³ tak z tym ma³ym stworzonkiem na rêku i znowu zacz±³ s³yszeæ g³os....Avernus...Avernus...W tym samym momencie jaszczurka zeskoczy³a mu z rêki i pomknê³a w stronê drzew. Elf zdumiony t± sytuacj± zerwa³ siê z miejsca i pobieg³ za ni±, krzycz±c do swego smoka...*
-Calathea b±d¼ czujna, zaraz wracam....
*...Po czym znikn±³ w gêstwinie drzew. Im dalej bieg³ w las za gadem, tym las robi³ siê coraz gêstsz, a¿ znalaz³ siê przy ¶ciance skalnej, a zwierz±tko, zwinnie skrêci³o w lew± stronê i sunê³o dalej wzd³u¿ ska³, a Elf pod±¿a³ za ni±, zachodz±c w g³owê, gdzi ona biegnie i czy jej nag³a ucieczka ma zwi±zek z tym g³osem, a mo¿e ona mnie gdzie¶ prowadzi? Kolejne pytania bez odpowiedzi, ko³ataj±ce siê w jego my¶lach. Zaraz potem jaszczurka zatrzyma³a siê i znowu stanê³a w bezruchu. Zdyszany Elf przystan±³ przy niej i wysapa³.*
-Ale¿ ty ruchliwa jeste¶...
*Podpieraj±c siê na swoich kolanach, w pozycji pó³zgiêtej w tu³owiu. Patrzy³ na jaszczurkê, a ona ci±gle w bez ruchu wpatrzywa³a siê w jedno miejsce, na chwilê spojrza³a siê na czarodzieja i znowu patrzy³a siê w to samo miejsce. Elf zrozumia³, ¿e jednak ona go to przyprowadzi³a, lecz nie wiedzi³a po co, do momentu kiedy spojrza³ siê tam gdzie i utkn±³ wzrok jaszczurki. I zrozumia³...W skale znajdowa³y siê drzwy, na których widnia³ symbol piêciog³owego smoka.*
-Avernus...
*Wypowiedzia³ szeptem, bardzo powoli. Gdy spojrza³ siê na ziemiê, jaszczurki ju¿ tam nie by³o. Rozejrza³ siê jeszcze po okolicy, maj±c nadziejê ¿e j± zobaczy, ale niestety ju¿ jej nie by³o. Lecz m³odego czarodzieja zmyli³ wzrok, gdy¿ stworzonko, w³a¶nie wgramoli³o mu siê na ramiê. Ucieszonny faktem i¿ nie uciek³a, a maj±c nadziejê, ¿e go polubi³a, skierowa³ swe kroki do przwi w kamienu....*

Ostatnio edytowany przez Eltharion (30 Dec 09 13:47)

• Index
  •  » Rekrutacja
  •  » Podanie o Przynale¿no¶æ Do Spo³eczno¶ci Avernus
© 2009 Nathyrra. Wszelkie prawa zastrze¿one

Stopka forum

RSS